петак, 2. мај 2014.

Virtuelne kancelarije

Novi koncept virtuelnih kancelarija predstavlja trend u svetu i kod nas. Prednosti u vidu smanjenja mesečnih troškova, reprezentativne adrese i profesionalnog nastupa za klijente i dobavljače, mogućnosti outsourcing-a administrativnih i svih dodatnih usluga biznis centra, čine njegove osnovne benefite.



Srbija je među zemljama Starog kontinenta jedna od zanimljivijih poslovnih destinacija, koja privlači investitore različitog profila, i sa različitih meridijana. Dok velike kompanije razvijaju specijalne interne programe namenjene uštedi svih resursa, mala i srednja preduzeća, kao i freelancer-i u tu svrhu na raspolaganju imaju mogućnost inovativnog modela vođenja biznisa i smanjivanja troškova poslovanja – korišćenje virtuelnih kancelarija. Uz pomoć novih tehnologija, svi oni koji nemaju potrebu za stalnim boravkom u kancelarijskom prostoru, mogu iznajmiti usluge servisnog office centra.


S obzirom na rastući trend omasovljivanja statusa freelancer, kao i sistemskog ulaganja u razvoj malih i srednjih preduzeća, izvesno je da će virtuelne kancelarije postati sve prisutniji model poslovne prakse. Na domaćem tržištu, postoji nekoliko firmi koje iznajmljuju poslovni prostor firmama prema njihovim individualnim potrebama.Uz administrativne usluge, u okviru modela virtuelnih kancelarija pruža se mogućnost korišćenja dodatnih usluga poput iznajmljivanja sobe za sastanke, dnevne kancelarije, prostora za događaje, itd.


Prednost ovog koncepta prepoznatljiva je kroz visok oblik fleksibilnosti, a time i veoma značajne finansijske prednosti za klijente. Ukoliko je nekome potrebna lična sekretarica, preusmeravanje poziva, primanje fax-a i poruka, kao i rentiranje kancelarije na kratko vreme za potrebe sastanaka i konferencija, možda bi izbor mogao biti virtuelna kancelarija, čije korišćenje može dovesti do smanjenja troškova i do 10 puta.

REGUS je jedan od pionira ovakvog vida poslovanja

Na taj način, ušteđeni novac može direktno biti uložen u unapređenje ili promociju samog poslovanja. Ovaj model našao je svoju široku primenu, budući da je pogodan kako za velike multinacionalne kompanije koje se pripremaju da uđu na lokalno tržište, preko malih i srednjih preduzeća, tako i za preduzetnike koji rade od kuće ili tek otpočinju sa realizacijom svog biznis plana.

Нема коментара:

Постави коментар